Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Merkitse nämä päivät kalenteriin

Lapsia puun alla ja valolla piirretty teksti Hope.

Vuoteen mahtuu monta vastuullista teemapäivää. Onko nämä päivät merkitty jo yrityksenne somekalenteriin?

Muista ainakin nämä päivät. Samalla tuet kestävää kehitystä.

Suomen World Vision on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa ja kriisialueilla ympäri maailman. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista.

Tytöt vetävät köyttä koulupuvuissaan.

Naisten päivä 8.3.

Naiset ja miehet eivät ole vielä missään maailman maassa tasa-arvoisia. Suomen kaltaisissa hyvinvointivaltioissa naisten asema on usein hyvä, mutta kehittyvissä maissa naisten asema on edelleen usein heikko. Naiset ovat köyhiä, heidän työtaakkansa on valtava, eivätkä he pääse osallistumaan yhteiskunnalliseen tai poliittiseen päätöksentekoon.

Suomen World Vision edistää tehokkaasti naisten ja tyttöjen asemaa. Parannamme tyttöjen koulutusta ja teemme työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi. Estämme myös lapsiavioliittoja ja tyttöjen sukuelinten silpomista. Sukupuolten välinen tasa-arvo voidaan saavuttaa vain yhteistyöllä. Myös yhteisöjen miehet osallistuvat koulutuksiin.

Metsähehtaari Ghanassa.

Äiti Maan päivä / Earth Day 22.4.

Tarvitsemme kaikkien apua ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. YK:n yleiskokous on julistanut Kansainvälisen Äiti Maan päivän, jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme. Päivä muistuttaa myös siitä, että eläisimme harmoniassa luonnon kanssa.

Suomen World Visionin ilmastotyön ytimessä on varautuminen ja sopeutuminen ilmastonmuutoksen seurauksiin. Se on avain ruokaturvan vahvistamiseen ja ilmastopakolaisuuden vähentämiseen.

Käytännön esimerkki tästä on perheiden kouluttaminen viljelemään sään ääriolosuhteita kestäviä viljelyskasveja. Kun perhe saa ravintoa omasta pellosta, sen ei tarvitse lähteä etsimään toimeentuloa muualta. Erityisen tehokas perheiden toimeentulon vahvistaja on metsitystyö, joka herättää köyhtyneen maaperän viljeltäväksi. Metsitystyömme myös edistää luonnon monimuotoisuutta.

Avustustyöntekijät jakavat ruokaa Ukrainassa.

Maailman humanitaarisuuden päivä 19.8.

Maailmassa on tällä hetkellä 306 miljoonaa humanitaarisen avun tarpeessa olevaa ihmistä (Global Humanitarian Overview 2022).Määrä on kasvanut merkittävästi vuonna 2021. Syitä ovat väkivaltaiset konfliktit, nälkä ja ilmastonmuutos. Koronapandemia on entisestään vaikeuttanut tilannetta.

World Vision on yksi maailman suurimmista humanitaarisen avun toimijoista. Humanitaarinen apumme voidaan jakaa kolmeen osaan: varaudumme tuleviin katastrofeihin kehitysyhteistyössämme, välitämme apua uhreille osana kansainvälistä World Vision -verkostoa ja tuemme vammaisia pakolaisia humanitaarisen avun projekteissa.

Myamarin lapset hymyilevät.

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Työmme keskiössä on ihmisoikeuksien sekä lasten oikeuksien puolustaminen. Suomen World Vision voimaannuttaa yhteisöjä ymmärtämään ja puolustamaan omia oikeuksiaan. Työmme kulmakivi on lapsilähtöisyys.

Olemme sitoutuneet YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Lapsilähtöinen lähestymistapa tarkoittaa lapsen ymmärtämistä voimavarana; lapsen hyvinvointiin panostaminen koituu yhteiseksi hyväksi. Emme ajattele lapsia vain hyödynsaajina, vaan aktiivisina osallistujina ja kumppaneina.

Kun suunnittelemme ja arvioimme työtämme, otamme lapset mukaan omine ajatuksineen ja mielipiteineen. Terveet, koulutetut ja vaikutusmahdollisuuksiinsa luottavat lapset rakentavat tulevaisuudessa vahvan yhteiskunnan.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

Tekojen Tiistai / #GivingTuesday marraskuussa

Marraskuussa vietetään Tekojen Tiistaita, jolloin yrityksissä usein päätetään kohde joululahjoitukselle. Tekojen Tiistai syntyi Yhdysvalloissa vastapainoksi kulutukseen kannustavalle Black Fridaylle.

Tekojen Tiistai pyrkii lisäämään tietoisuutta ja keskustelua antamisesta. Vältä tavaratulvaa. Lisää hyvää mieltä. Anna aineeton lahja.