Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Naisten säästöryhmä: ”Parasta on elämän vakaus”

Naiset iloisina hymyilemässä ulkona puun alla.

Kenian Meibekissä Ingogichiet-nimisen säästöryhmän tyylikkäitä naisia naurattaa. Olemme kokoontuneet ryhmän sihteerin kotipihalle aamupäivän aurinkoon. Naiset kertovat, että ryhmä sai alkunsa, koska he halusivat ansaita omaa rahaa, tehdä töitä ja myös näyttää uranaisilta.

Ryhmä sai vuosia sitten Suomen World Visionilta tukea ja koulutusta yritystoiminnan käynnistämiseen ja laajentamiseen. Tänä päivänä jokaisella ryhmän jäsenellä on oma menestyvä kanafarmi.

Ryhmä lainaa jäsenilleen rahaa, jota jokainen voi vuorollaan käyttää oman bisneksen kehittämiseen tai esimerkiksi kodin korjaamiseen. Myös muita kyläläisiä autetaan, jos kohdalle osuu taloudellisia haasteita. Säästöt ryhmän yhteisellä pankkitilillä tuovat turvaa, huomisesta ei tarvitse huolehtia.

– Parasta on elämän vakaus. Lapsia ei lähetetä koulusta kotiin maksamattomien koulumaksujen takia, kertoo ryhmän puheenjohtaja Naomi Kichumba.

– Ensin hyötyvät aina lapsemme. He saavat monipuolista ruokaa ja me maksamme koulutuksen. Sen jälkeen mietitään muita menoja.

World Vision on tukenut Meibekissä noin 60 Ingogichietin kaltaista ryhmää. Pääosa näistä toimii edelleen aktiivisesti.

Nainen esittelee kanafarmia.

Säästöryhmät auttavat etenkin naisia nousemaan köyhyydestä

  • Vuonna 2022 yli 1,8 miljoonaa ihmistä osallistui World Visionin tukemien säästöryhmien toimintaan.
  • Yli 87 500 ryhmää jakoi jäsenilleen lainoja.
  • Lähes 80% kaikista jäsenistä oli naisia.

Sinäkin voit tukea tyttöjen ja naisten oikeuksia

Lahjoittamalla Mimmirahastoon sijoitat tasa-arvoisempaan maailmaan.