Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Pekka Hyysalo: Yritysyhteistyöllä kannan vastuuta

Pekka Hyysalo hymyilee kameralle.

Pekka Hyysalo on suosittu luennoitsija ja Suomen World Visionin pitkäaikainen tukija, joka kiertää eri puolilla Suomea puhumassa täysille saleille. Yksi mieluisimmista teemoista on vastuu.

– Ajattelen, että olen isossa kuvassa vastuussa omilla teoillani ympäristön ja maailman asioista. Myös yritysten pitää muistaa vastuunsa ja sijoittaa paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Hyysalo on pohtinut vastuuta paljon. Hän on kirjoittanut aihetta käsittelevan kirjan (Vastuun FightBack, Tammi 2020), jossa hän ruotii muun muassa vastuullista bisnestä. Hänelle on tärkeää, että yritysten vastuullisuussuunnitelmat näkyvät käytännössä.

– Kukaan ei voi pakottaa yrityksiä maksamaan muuta kuin veronsa. Hyvän tekeminen kuitenkin antaa toivottavasti koko yritykselle rutkasti lisää omanarvontuntoa. Hyvän tekeminen on arvokasta ja tuntuu hyvälle, Hyysalo sanoo.

Aina on toivoa

Sen hän tietää omasta kokemuksesta. Hyysalo sijoittaa lasten tulevaisuuden parantamiseen kenialaisen Evans-pojan kummina. Hän on myös tavannut kummipoikansa paikan päällä Keniassa.

– Haluan välittää Evansille ja hänen kaltaisilleen lapsille ja nuorille toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta.

Hyysalo jos kuka on oikea ihminen puhumaan tahdonvoimasta. Hän loukkaantui vakavasti laskettelurinteessä 2010. Toipuminen aivovammasta ja neliraajahalvauksesta näytti mahdottomalta, mutta Hyysalo kuntoutui uskomattomalla sinnikkyydellä.

– Tiedän, miltä tuntuu, kun on todella vaikeaa. Silti aina on toivoa – ja niin on myös Evansilla. Hän saa tukea ja pystyy toivottavasti itse vaikuttamaan tulevaisuuteensa.

Vahva viesti yrityksille

Kummina Hyysalo rahoittaa Evansin terveydenhoitoa ja koulunkäyntiä. Hän vannoo koulutuksen voimaan ja nostaa esiin paljon pohtimansa näkökulman: Koulutetut lapset tekevät erilaisia valintoja.

– Kun lapset pysyvät koulussa ja jonakin päivänä valmistuvat ammattiin, he todennäköisesti haluavat vähemmän lapsia kuin vanhempansa. Hyvinvointi pienentää lapsilukua. Kummina olen siis vaikuttamassa väestönkasvun hillitsemiseen.

Itsekin yrittäjänä toimivalla Hyysalolla on yrityksille vahva viesti.

– Lasten elintason parantamiseen ja paremman maailman rakentamiseen kannattaa sijoittaa!

Pekan lahjavinkki:

”World Visionin kautta apu menee perille”

Sijoita lapsiin yrityksinä

Lue lisää siitä, miten yrityksenä voitte sijoittaa lasten tulevaisuuteen.

Artikkeleita ei löytynyt