Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Testi: Sopiiko kummius sinulle?

World Visionin lähettiläs vierailee kummilasten luona Tanzaniassa.

Haluat tehdä hyvää, mutta oikean kohteen ja tavan valitseminen on vaikeaa, koska hyviä ja tärkeitä asioita on niin paljon?

Monelle kummius on se paras tapa auttaa. Yli 70 vuoden ajan World Vision on auttanut lapsia maailman vaarallisimmissa paikoissa, ja olemme sinä aikana nähneet kymmeniä miljoonia hämmästyttäviä ja elämänkulkuun vaikuttavia muutostarinoita, jotka eivät olisi mahdollisia ilman kummien anteliaisuutta. Heidän ansiostaan lapset, heidän perheensä ja kokonaiset yhteisöt katkaisevat köyhyyden kierteen – pysyvästi. Lisäksi kummius voi muuttaa myös sinun maailmankuvaasi.

Selvitetään ensin yhdessä, että sopiiko kummius juuri sinulle?

  1. Haluatko sydämestäsi auttaa lapsia samaan hyvän elämän?

a. Kyllä, ajattelen, että kaikkien lasten tulisi voida elää vapaana köyhyydestä
b. Ehkäpä, onhan lasten auttaminen tärkeää, mutta niin on moni muukin asia
c. Enpä oikeastaan, mieluummin autan aikuisia

  1. Uskotko, että paikallisten ihmisten tulee myös tehdä osansa lasten köyhyyden lopettamiseksi?

a. Kyllä, mielestäni paras tapa auttaa on parantaa heidän elinympäristöään
b. Ehkäpä, ovathan yhteisöt tärkeitä, mutta niin on moni muukin asia
c. En, minusta on tärkeämpää auttaa vain yhtä ihmistä kerrallaan

  1. Pidätkö tärkeänä sitä, että antamallasi tuella tehtävä työ perustuu huolelliseen tutkimukseen, ja että näet konkreettisia todisteita sen vaikutuksista?

a. Kyllä, haluan tietää, että tuellani on merkitystä
b. Ehkä, tutkimus ja näyttö ovat kyllä tärkeitä, mutta toimin enemmän sydämen mukaan
c. En oikeastaan, sillä olen enemmän tyyppiä, joka kokeilee ja katsoo miten asiat menevät

  1. Haluatko olla tekemisissä sen henkilön kanssa, joka hyötyy avustasi?

a. Kyllä, haluaisin ehdottomasti tutustua lapseen, ja tietää, millaista hänen arkensa on
b. Ehkä, tutustuminen on tärkeää, mutta niin on moni muukin asia
c. En, mieluummin annan rahaa johonkin hyvään tarkoitukseen, enkä halua tutustua uusiin ihmisiin

  1. Onko sinulle tärkeää, että antamasi tuki kohdennetaan kustannustehokkaasti mahdollisimman suuren vaikutuksen aikaansaamiseksi?

a. Kyllä, odotan, että rahani käytetään tehokkaasti ja vastuullisesti niin, että niistä tehdään seurattava kirjanpito, ja että käytännöt ovat läpinäkyviä ja turvallisia
b. Ehkä, tilinpito on tärkeää, mutta niin on moni muukin asia
c. Ei, minusta tuntuu vain hyvältä antaa rahaa

  1. Uskotko, että lapset voivat voimaantua johtamaan muutosta omassa yhteisössään?

a. Kyllä, lapsia tulee kuulla heidän oman elämäänsä, yhteisöään ja tulevaisuutta koskevassa päätöksenteossa, ja haluan auttaa heitä siinä
b. Ehkä, mutta sekin käy, etteivät he johda omaa muutosprosessiaan, sillä hehän ovat vain lapsia
c. En, sillä aikuiset ovat vastuussa kaikesta tuollaisesta

World Vision Myanmarin kummilapset saivat itse valita kumminsa.

Jos valitsit useimmin a-vaihtoehdon:

Kummius on todellakin sinun juttusi! Se, miten sinä haluat muuttaa maailmaan, sopii hyvin yhteen meidän toimintamme arvojen kanssa. Tämä tarkoitta sitä, että voimme auttaa sinua parhaiten poistamaan lasten suurimpia haasteita. Epävarmassa maailmassa voit olla varma ainakin yhdestä asiasta: juuri nyt on paras mahdollinen ajankohta ryhtyä lapsen kummiksi.

Jos valitsit useimmin b-vaihtoehdon:

Mietit asioita tarkkaan – se näkyy vastauksissasi. Lapsen kummiksi ryhtyminen on sitoumus, ja siksi se on niin paljon tehokkaampaa kuin satunnaisesti annettu lahjoitus. Kiitos siitä, että punnitset erilaisia vaihtoehtoja. Tästä saat lisätietoa kummiudesta.

Jos et ole vielä ihan varma valinnastasi, voit osallistu World Visionin työhön myös muilla tavoin. Voit puhua puolestamme, ryhtyä vapaaehtoiseksi, tehdä lahjoituksen silloin tällöin tai jakaa tietoa meistä sosiaalisessa mediassa – vaihtoehtoja on useita.

Jos valitsit useimmin c-vaihtoehdon:

Vaikuttaa siltä, että kummiksi ryhtyminen ei ole ainakaan juuri nyt sitä mitä haluat, ja se sopii myös meille. Toimimme monin tavoin yhteisöjen vahvistamiseksi, jotta lapset voivat kukoistaa. Lahjoitukset vedensaannin, koulutuksen ja terveyden parantamiseksi, kuukausittainen tuki lasten suojelemiseksi tai lahjakaupan eettinen lahja voivat sopia sinulle paremmin.

World Visionin lähettiläs vierailee kummilasten luona Tanzaniassa.

Lyhyesti tietoa kummiudesta

70 vuoden kokemus on opettanut, että paras tapa muuttaa lapsen elämää on muuttaa heidän maailmaansa. Kummien tuella autamme parantamaan lasten elämää jopa 15 vuoden ajan yhteistyössä yhteisöjen kanssa kestävän muutoksen aikaansaamiseksi. Yhdessä poistamme köyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden juurisyitä, jotka riistävät lapsilta elämän ja tulevaisuuden.

Koska ratkaisumme perustuvat yhteisöihin, jokaisen auttamasi lapsen lisäksi neljä muuta lasta hyötyy avusta. Suoraan lapselle annetun käteisen sijaan yhdistämme kuukausilahjoituksesi muiden kummien tukeen vaikuttaaksemme tehokkaammin lasten yhteisössä kohtaamiin suurimpiin ongelmiin. Autat kummilastasi ja monia muita lapsia kasvamaan yhdessä nyt ja tulevaisuudessa.

Kummius yhdistää sinut yhteen, todelliseen lapseen ja hänen yhteisöönsä. Jokaisella lapsella on vain yksi kummi. Opit lisää kummilapsestasi, ja saat säännöllisiä raportteja hänen edistyksestään. Voit halutessasi lähettää kirjeitä ja kortteja, ja jokainen kummilta kirjeen saanut lapsi kirjoittaa itse vastauksen.

Takaamme, että maailmanlaajuisesti noin 80 % kaikista kenttäohjelmiin ja vaikuttamistyöhön saamistamme varoista menee suoraan perheiden ja yhteisöjen tukemiseen. Loppu käytetään varainhankintaan ja hallintoon niin, että työ pysyy käynnissä.

Kummius mahdollistaa ja vahvistaa lasten äänen kuulumisen muutoksentekijöinä omissa yhteisöissään. Kummiuden kautta lapset oppivat puhumaan omasta puolestaan ja oikeuksiensa puolesta. Lapset eivät vain hyödy kummiuden tuomasta muutoksesta – he johtavat sitä.

Sinäkin voit sijoittaa lasten tulevaisuuteen

Kummina aloitat pysyvän muutoksen parempaan.