Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Tomi Björck: ”Kouluruoka on konkreettinen keino vähentää lasten nälkää” 

Tomi Björck hymyilee kameralle

Huippukokki Tomi Björck arvostaa kouluruokaa ja haluaisi sen kaikille maailman lapsille. Miksi näin, Tomi Björck?

 1. Mikä oli lempiruokasi koulussa?

  Muistuu mieleen ainakin mustamakkara, nakkistroganoff ja lasagne. Näkkäriä tuli syötyä voin kanssa aika paljon. Kaalikääryleet puolukkahillon kanssa oli melleviä kanssa. Samoin lindströmin pihvit. Kyllä mä aika kiltisti söin kaikkea.

 2. Mitä kouluruoka sinulle merkitsi?

  Se oli yksi päivän kohokohdista. Sai istua kavereiden kanssa ja nauttia lounaasta. Tulen melko vaatimattomista oloista, joten kouluruokaa arvostettiin myös meidän perheessä. Mä olin aina nälkäinen, ehkä kun kasvoin kovaa tahtia. Olin koko ajan ruuankiilto silmissä. Ehkä siksi musta tuli kokki.

 3. Milloin kouluruoka maistui erityisen hyvälle?

  Kun oli uunimakkarapäivä ja pääsi tyhjään ruokalaan ensimmäisten joukossa. Se oli tähtihetki.

  Yläasteella pitkien urheilutuntien jälkeen oli aina himmeä nälkä. Silloin oli aika sama, mitä oli tarjolla.

 4. Miksi kouluruoka pitäisi olla tarjolla kaikille maailman lapsille?

  Me asumme Australian Sydneyssa, edes täällä ei ole kouluruokaa tarjolla ilman lisämaksua. Rahalla saa kanttiinista lämpimän aterian, mikä ei ole halpa. Ruoka on kallista, ja monet vanhemmat eivät pysty tarjoamaan lapsilleen terveellisiä aterioita.

  Jos miettii köyhimpiä maita, tilanne on ihan hirveä. Mua tieto lasten nälästä ahdistaa, mutta laittaa myös toimimaan. Kouluruoka on konkreettinen keino vähentää lasten nälkää.

 5. Miksi haluat olla mukana juuri tässä kampanjassa?

  Valitettavasti olen nähnyt lasten nälkää ihan livenä eri puolilla maailmaa. Niiden kokemusten jälkeen ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin auttaa.

  Jos mietin omien lasteni kautta, niin poikani eivät pärjäisi ilman aamupalaa ja lounasta. He eivät pystyisi keskittymään tai olemaan positiivisia.

 6. Miksi muidenkin kannattaisi tukea kouluruokakampanjaa?

  Miljoonat lapset käyvät koulua vatsat tyhjinä. Siinä on yksi iso syy, jota kannattaa miettiä. Me ei olla täällä pallolla vaan itseämme varten. Meillä on velvollisuus ja vastuu auttaa muita ihmisiä. Jokaisella tässä maailmassa pitäisi olla oikeus ravintoon ja juomaveteen. Me ollaan voimakkaita, eli autetaan heikompia ja tuetaan tarvitsevia. Nähdään mahdollisuus auttaa voimavarana.
Tomi Björck poseeraa kameralle

Kuka

– Tomi Björck

– Huippukokki ja ravintoloitsija

– World Vision -kummina vuodesta 2013. Nykyään kambozalaisen Makara-pojan kummi

– Järjestänyt hyväntekeväisyysillallisia, joiden tuotoilla on tuettu lasten ravitsemusta

– Asuu perheineen Australiassa 

Tue kouluruokailua

Kouluruoka ehkäisee lasten nälkää. Ravitseva, monipuolinen ruoka pitää lapset koulussa ja auttaa oppimaan. Tue kouluruokailua ja sijoita lasten tulevaisuuteen eri puolilla maailmaa.

Ei anneta nälän ryöstää lasten tulevaisuutta.