Siirry sisältöön

Hätäapu-projekti, Moldova

Työn keskiössä ovat vammaiset pakolaiset ja heidän perheensä Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa, missä pakolaisia on eniten.

Voit auttaa ukrainalaisia lapsia ryhtymällä kuukauslahjoittajaksi tai tekemällä kertalahjoituksen.

Ukrainalainen äiti pitää taaperoaan sylissä ja juttelee World Visionin vapaaehtoisen kanssa.
Ukrainalainen äiti pitää taaperoaan sylissä ja juttelee World Visionin vapaaehtoisen kanssa.

Ukrainan kriisin alettua melkein miljoona pakolaista on kulkenut turvaan naapurimaan Moldovan kautta ja heistä noin satatuhatta on jäänyt asumaan Moldovaan. Suurin osa on äitejä, lapsia ja vanhuksia. Moldovassa asuu noin 4 miljoonaa ihmistä ja se on yksi Euroopan köyhimmistä maista.

Suomen World Vision on aloittanut vuoden mittaisen hankkeen pakolaisten ja köyhimpien moldovalaisten tukemiseksi. Työtä rahoittaa Suomen ulkoministeriö. Hanke on samalla ensimmäinen oma projektimme Euroopassa.

Työn keskiössä ovat vammaiset pakolaiset ja heidän perheensä maan pääkaupungissa Chisinaussa, missä pakolaisia on eniten. Autamme elämisen perustarpeiden mahdollistamista suoran raha-avun kautta ja tuemme jo valmistautumista seuraavaan kylmään talvikauteen.

Henkiset haavat sekä lapsilla että aikuisilla ovat suuria, ja tarjoamme niiden käsittelemiseen ammatillista apua. Lisäksi koulutamme moldovalaisia vammaisjärjestöjä vastaamaan vammaisten pakolaisten tarpeisiin.

Lisää katastrofiavustamme

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla jo silloin kun katastrofi tapahtuu.

Katso missä toimimme

Työmme kehittyvissä maissa tähtää köyhyyden poistamiseen pysyvästi, jotta jokaisella lapsella olisi hyvä ja turvallinen elämä.

Työskentelemme lasten hyväksi Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Lähi-idässä. Lisäksi autamme ukrainalaisia pakolaisia ja apua tarvitsevia Ukrainassa, Romaniassa, Moldovassa ja Georgiassa.

Lue lisää meistä

Lasten pitää saada olla lapsia kaikkialla maailmassa. Jokaiselle lapselle kuuluu oikeus huolenpitoon, leikkiin, terveyteen ja turvallisuuteen.

Me parannamme pysyvästi kehitysmaiden lasten elinoloja ja oikeuksia. Ratkomme köyhyyden juurisyitä ja tarjoamme yhteisöille keinoja ja tukea muutoksen tekemiseen. Näin yhteisöjen ihmiset pystyvät ylläpitämään ja jatkamaan saavutettua kehitystä, kun poistumme alueelta.

Jatkamme työtämme niin kauan kun lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Muutos syntyy lahjoittajiemme tuella.