Siirry sisältöön

Täällä toimimme

Luoteis-Syyrian pakolaisalue

Näkymät Luoteis-Syyrian pakolaisleirillä. Eilaisia telttoja on pystytty hyvin mutaisen tien varteen, joka on täynnä vesilätäköitä. Tiellä kävelee pieniä lapsia.
Näkymät Luoteis-Syyrian pakolaisleirillä. Eilaisia telttoja on pystytty hyvin mutaisen tien varteen, joka on täynnä vesilätäköitä. Tiellä kävelee pieniä lapsia.

Syyriassa kohta kaksitoista vuotta jatkunut poliittinen ja sosioekonominen kriisi ei ole laantumassa. Sen lisäksi maassa on vuonna 2022 puhjennut koleraepidemia, joka on suoraa seurausta luhistuneesta puhtaan veden ja sanitaation saatavuudesta. Helmikuussa 2023 Länsi- ja Luoteis-Syyriaa ja Turkkia koetteli myös vakava maanjäristys.

Toteutamme Luoteis-Syyriassa kolmella eri pakolaisleirillä vuoden mittaista avustusoperaatiota, jossa parannamme puhtaan veden saatavuutta sekä järjestämme puhtaita ja turvallisia wc- ja sanitaatiotiloja, joita myös vammaisten ja vanhusten on mahdollista käyttää. Lisäksi toimimme vammaisiin ihmisiin liittyvän syrjinnän ja leimaamisen poistamiseksi.

Kolmella leirillä asuu yhteensä noin 23.000 maan sisäistä pakolaista. Hankkeesta erityisesti hyötyviä vammaisia henkilöitä sekä vanhuksia on leireillä noin 1.300.

Hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Katso missä toimimme

Työmme kehittyvissä maissa tähtää köyhyyden poistamiseen pysyvästi, jotta jokaisella lapsella olisi hyvä ja turvallinen elämä.

Työskentelemme lasten hyväksi Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Lähi-idässä. Lisäksi autamme ukrainalaisia pakolaisia ja apua tarvitsevia Ukrainassa, Romaniassa, Moldovassa ja Georgiassa.

Lue lisää meistä

Lasten pitää saada olla lapsia kaikkialla maailmassa. Jokaiselle lapselle kuuluu oikeus huolenpitoon, leikkiin, terveyteen ja turvallisuuteen.

Me parannamme pysyvästi kehitysmaiden lasten elinoloja ja oikeuksia. Ratkomme köyhyyden juurisyitä ja tarjoamme yhteisöille keinoja ja tukea muutoksen tekemiseen. Näin yhteisöjen ihmiset pystyvät ylläpitämään ja jatkamaan saavutettua kehitystä, kun poistumme alueelta.

Jatkamme työtämme niin kauan kun lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Muutos syntyy lahjoittajiemme tuella.