Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

110 miljoonaa tyttöä joutuu lapsiavioliittoon vuoteen 2035 mennessä

Suomen World Vision
Intialainen tyttö kuvattu takaapäin.

Arviolta 110 miljoonaa tyttöä solmii lapsiavioliiton vuoteen 2035 mennessä. Ennuste on kasvanut 10 miljoonalla. Syynä tähän ovat koronasulkujen sekä talous- ja nälkäkriisien vaikutukset.

Avustusjärjestö World Vision julkaisee Fighting for a Future -raportin kansainvälisen tyttöjen päivän yhteydessä. Raportissa vaaditaan kiireellisiä toimia niiden 110 miljoonan tytön hyväksi, jotka pakotetaan lapsiavioliittoon vuoteen 2035 mennessä.

Vuosittain miljoonat tytöt menevät naimisiin ennen kuin täyttävät 18 vuotta. Nämä tytöt ovat suuressa vaarassa joutua seksuaalisen hyväksikäytön tai perheväkivallan kohteiksi, sairastua masennukseen tai jäädä koulutuksen ulkopuolelle.

Raportissa tutkitaan tyttöjen mahdollisuuksia 40 matala- tai keskituloisessa maassa, mukaan lukien 20 maassa, joissa lapsiavioliittojen määrä on suurin.

-Tärkein vaikuttava tekijä on koulutus. Tyttö, joka asuu maassa, jossa koulutusmahdollisuudet ovat heikoimmat, päätyy 60 prosenttia todennäköisemmin lapsivaimoksi kuin tyttö, jonka kotimaassa koulutusmahdollisuudet ovat parhaimmat, Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Katri Leino-Nzau sanoo.

Tyttöjen päivää vietetään tiistaina 11.10.

Lisätiedot:

Katri Leino-Nzau

Ohjelmajohtaja

+358 44 722 6020