Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Aineeton lahja löytää perille myös poikkeusoloissa

Suomen World Visoion
Mustavalkoinen lähikuva nukkuvasta, vastasyntyneestä kenialaisesta vauvasta äitinsä sylissä.

Aineeton lahja on kätevä lahjavaihtoehto myös korona-aikana. Hyvää tekevä lahjoitus menee perille kohdemaahan ja lahjakortin voi toimittaa sähköisesti läheiselle Suomessa tai ulkomailla.

Suomen World Visionin aineettomat lahjat puolustavat lapsen oikeuksia eri puolilla maailmaa. Juuri nyt lahjoitetaan eniten äitiyspakkauksia sekä metsähehtaari-lahjaa.

Äitiyspakkaus-lahjalla kenialainen tai somalialainen äiti saa äitiyspakkauksen, joka sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon sekä vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta terveysasemalla.

Metsähehtaari-lahjalla kasvatetaan metsää Etiopiaan. Viljelijäperheet oppivat perinteisen metsitysmenetelmän, jonka avulla metsä kasvaa edullisesti ja nopeasti.

– Moni miettii, miten muistaa tärkeitä ihmisiä, kun joululahjoja ei pääse itse toimittamaan. Eettiset lahjamme ovat mainio vaihtoehto, sillä lahjan saa perille sähköpostilla tai perinteisellä kirjepostilla, kertoo Suomen World Visionin markkinointisuunnittelija Anni Lehtonen.

Suomen World Visionin eettisestä lahjakaupasta löytyy 19 erilaista lahjaa. Ne ilahduttavat lahjansaajaa ja -antajaa täällä kotimaassa sekä auttavat lapsia ja aikuisia kehittyvissä maissa.

– Joulu on eettisten lahjojen vilkkain sesonki. Yli 70 prosenttia lahjoista hankitaan marras-joulukuussa, sillä ne ovat hyviä muistamisia esimerkiksi yritysten yhteistyökumppaneille tai lasten opettajille ja hoitajille, sanoo lahjakauppias Lehtonen.