Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Annette Gothónista Suomen World Visionin uusi toiminnanjohtaja

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty Annette Gothóni. Hän on toiminut aiemmin Suomen World Visionin ohjelmajohtajana.

Annette Gothónilla on vankka kokemus kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä. Hän on toiminut erityisesti lapsen oikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi haastavissa konteksteissa. Gothóni on suorittanut kansainvälisen Advanced Master of Child Rights -tutkinnon.

Gothóni on tehnyt työuransa Suomen World Visionissa, missä hän aloitti hankekoordinaattorina vuonna 2003. Hän on työskennellyt järjestössä erilaisissa kehitysyhteistyön ja vaikuttamistyön tehtävissä. Ohjelmajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä Gothóni on toiminut vuodesta 2015.

– Suomen World Vision tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä lasten oikeuksien ja elinolojen parantamiseksi. Tukea ja yhteistyötä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä koronapandemia murentaa todella laajasti lapsen oikeuksia eri puolilla maailmaa.

Uusi toiminnanjohtaja nostaa yhdeksi tehtäväkseen keskustelun herättämisen nykypäivän kehitysyhteistyöstä.

– Meidän täytyy tehdä työtämme näkyväksi ja ottaa osaa puheenaiheisiin. Siten saamme viestittyä, miten tätä työtä tehdään yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa ja millaisia tuloksia syntyy haastavissa olosuhteissa. Lahjoittajiensa tuella SWV parantaa vuosittain noin miljoonan ihmisen elämää.

Annette Gothóni aloittaa tehtävässään heinäkuussa 2021.

Lisätiedot:

Annette Gothóni

Toiminnanjohtaja, Suomen World Vision

+358 40 595 0892

Tiina Usvajoki

Viestintäasiantuntija

+358 40 767 7827