Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Intian koronakatastrofi: Ihmiset ovat paniikissa

Suomen World Vision

Intian World Visionin hanketyöntekijä Sanal Pawar kuvaa Intian pandemiatilannetta kaoottiseksi. Sairastuneet eivät saa tarvitsemaansa apua ja ihmiset pelkäävät koronatesteihin menemistä.

– Koronan ympärille on syntynyt valtava stigma. Ihmiset eivät mene koronatesteihin, sillä he pelkäävät testauskäynnin johtavan sairastumiseen. Ilmassa on paniikkia, Sanal Pawar kertoo.

Intiassa on kirjattu reilut 18 miljoonaa koronatartuntaa. Päivittäin todetaan yli 300 000 uutta tartuntaa. Tautiin on kuollut jo nyt yli 200 000 ihmistä. Ihmisiä kuolee, koska heille ei riitä sairaalapaikkoja ja tarvittavaa hoitoa.

– Eniten tarvitaan maskeja, käsidesia, suojavarusteita, happisaturaatiomittareita ja happea. Teemme työtä myös pelon ja koronastigman lieventämiseksi, Pawar toteaa.

Intian räjähdysmäinen koronatapausten kasvu peilaa globaalia pandemiatilannetta. Koronatartunnat kasvavat maailmalla jo yhdeksättä viikkoa. Viime viikolla tilastoitiin globaalisti lähes yhtä monta tartuntaa kuin pandemian ensimmäisten viiden kuukauden aikana yhteensä.

– On selvää, että osassa maailman maista pahin on vasta edessä. Intiassa tilanne on sydäntäsärkevä. Koronatapausten hurja määrä vaikuttaa miljoonien haavoittuvassa asemassa olevien lasten elämään, Suomen World Visionin Intian asiantuntija Merja Tikkanen-Vilagi sanoo.

World Vision arvioi tarvitsevansa noin seitsemän miljoonaa dollaria, jotta se pystyy vastaamaan koronan aiheuttamaan hätätilaan Intiassa. Sairaaloille, terveysklinikoille ja yhteisöihin toimitetaan mm. sänkyjä, telttoja, suojavarusteita, maskeja ja käsidesiä. Köyhimmille perheille jaetaan raha- ja ruokakuponkeja. World Visionin apu on tavoittanut tähän mennessä 4,8 miljoonaa ihmistä Intiassa.

– Hätäavun lisäksi keskitymme terveysjärjestelmien tukemiseen ja vahvistamiseen sekä rokotusneuvontaan. Vaikka monissa maissa näkyy jo valoa tunnelin päässä, Intiassa olemme vielä kaukana pandemian voittamisesta, Tikkanen-Vilagi sanoo.

Lisätiedot:

Merja Tikkanen-Vilagi

Ohjelma-asiantuntija (Intia, Kambodza, Peru, Burundi)

+358 40 776 5027

Anna Pollari

Viestintäpäällikkö

+358 40 515 4592