Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Jopa 45 miljoonaa ihmistä uhkaa nälkiintyminen

Suomen World Vision
Valkoiseen mekkoon pukeutunut Etelä-Sudanilainen pikkutyttö syö maapähkinätahnaa hätäruokapussista ja katsoo kameraan.

Arviolta 45 miljoonaa ihmistä 43 eri maassa uhkaa nälkiintyminen ja jopa kuolema, jos he eivät saa välitöntä hätäapua, varoittaa kansainvälinen avustusjärjestö World Vision.

Yhä useampaa ihmistä uhkaa jo katastrofaalinen nälänhätä. Tilanne on poikkeuksellisen vaikea Etiopiassa, Somaliassa, Nigeriassa, Jemenissä ja Afganistanissa.

Afganistanissa nälkä pakottaa perheet tekemään vaikeita päätöksiä.

– Sydämeni särkyy, kun näen, miten perheet ovat valmiita jopa myymään lapsensa, jotta he voivat ruokkia jäljelle jäävän perheensä, sanoo Asuntha Charles, World Vision Afganistanin maajohtaja.

– Tilanne heikkenee päivä päivältä ja erityisesti kärsivät lapset.

Ukrainan konfliktin aiheuttama ruuan hinnan nousu sekä erilaiset rajoitukset ja sulut ovat pahentamassa jo entisestään vaikeaa tilannetta. Ilmastokriisin ja koronapandemian kiihdyttämä ruokakriisi on nopeasti pahentumassa nälänhädän kaltaiseksi tilanteeksi eri puolilla maailmaa.

World Visionin avustusoperaatio käynnistyy ensivaiheessa 24 maassa.

– Olemme Maailman ruokaohjelman suurin jakelukumppani ja läsnä lähes sadassa maassa. Pystymme vastaamaan hätään laajasti ja nopeasti. Rahoitusta ja tukea tarvitaan kuitenkin valtavasti lisää, jotta saamme pelastettua ihmishenkiä. Kansainvälinen yhteisö ei saa unohtaa nälkää näkeviä lapsia, sanoo Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen

Humanitaarisen avun ja julkisen rahoituksen päällikkö

+358 43 211 3187

Anna Pollari

Viestintäpäällikkö

+358 40 515 4592