Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Lapset tarvitsevat hätäapua Afganistanissa

Suomen World Vision

Avustusjärjestö World Vision muistuttaa humanitaarisen avun tarpeesta Afganistanissa. Kansainvälisen hätäavun määrä maassa on romahtanut. Samaan aikaan miljoonat afganistanilaiset näkevät nälkää.

– Humanitaarisen avun tarpeessa olevien ihmisten määrä on kasvanut 24,4 miljoonasta 29,2 miljoonaan, sanoo Afganistanin World Visionin johtaja Asuntha Charles.

YK:n ruokaturva-asteikon mukaan jopa 15 miljoonan afganistanilaisen tilanne on kriisitasolla ja 2,7 miljoonan tilanne on hälyttävä.

Taustalla on pitkään jatkunut konflikti, kuivuus sekä maan kriisiytynyt taloustilanne.
Kansainvälinen tuki Afganistanille on laskenut selvästi. Vuonna 2022 apua annettiin 3,8 miljardia. Tänä vuonna tukea on toimitettu tähän mennessä 746 miljoonaa dollaria.

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla World Visionin hätäapu on tavoittanut 1,16 miljoonaa apua tarvisevaa Länsi-Afganistanissa. Heistä yli 600 000 on naisia ja tyttöjä. Avustusoperaatio keskittyy ravitsemuksen, terveyden ja puhtaan veden ja sanitaation parantamiseen.

Talebanin valtaannoususta on kulunut tänään kaksi vuotta. Lauantaina 19.8. vietetään kansainvälistä humanitaarisen avun päivää.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen

Humanitaarisen avun ja julkisen rahoituksen päällikkö

+358 43 211 3187