Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

Tilanne Syyriassa on äärimmäisen vakava

Lapsi katsoo kameraan raunioiden keskellä olevasta teltasta.

Luoteis-Syyriaan tarvitaan kipeästi lisää hätäapua. Voimakas maanjäristys osui vuosi sitten alueelle, missä humanitaarinen avun tarve oli jo valmiiksi valtava.

– Alueella elää yhä 4,1 miljoonaa ihmistä, joiden selviytyminen on hätäavun varassa. Noin 800 000 ihmistä asuu teltoissa ruuhkaisilla pakolaisleireillä. Ruuasta ja talvivarusteista on pulaa. Tarvittavasta rahoituksesta on onnistuttu keräämään vain noin kolmannes, Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Katri Leino-Nzau kertoo.

Jo 13 vuotta jatkunut väkivalta ja viime vuoden maanjäristys ovat syventäneet humanitaarista hätätilaa. Tällä hetkellä 90 prosenttia syyrialaisista elää köyhyysrajan alapuolella.

Luoteis-Syyriaan ja eteläiseen Turkkiin 6.2. iskenyt järistys oli voimakkuudeltaan 7,8 ja sitä seurasi useita jälkijäristyksiä. Kymmenet tuhannet menehtyivät.

Luoteis-Syyriassa kuolleita oli 4500 ja järistys tuhosi infrastruktuuria, koteja, sairaaloita ja kouluja. Tilannetta on vaikeuttanut se, että pääsy alueelle on ollut rajoitettua maassa käynnissä olevan konfliktin takia.

– Lasten tilanne on erityisen haavoittuva. Maanjäristysalueella yhä useampi lapsi elää ilman aikuista huoltajaa ja lapsityön sekä varhaisten avioliittojen määrä on lisääntynyt, Leino-Nzau toteaa.

– Maailman monien konfliktien keskellä emme saa unohtaa jo useamman kriisin kokeneita syyrialaisia

Suomen World Vision toimii Luoteis-Syyriassa ja jakaa hätäapua Shamareenin, Al Ryanin ja Siijon pakolaisleireillä. Projektia tukee Suomen ulkoministeriö.

Lisätiedot

Katri Leino-Nzau

Ohjelmajohtaja

+358 44 722 6020