Siirry sisältöön
Kategoriat TiedoteKirjoitettu

World Vision auttaa Ukrainan kriisissä: 7,5 miljoonaa lasta on kriisin armoilla

Suomen World Vision
Ukrainalainen pikkupoika katsoo aikuista, mehupullo kädessä.

Suomen World Vision on käynnistänyt katastrofikeräyksen Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Ensivaiheessa järjestö antaa hätäapua naapurimaihin pakeneville lapsille ja perheille.

– Olemme syvästi huolissamme erityisesti lapsista, jotka joutuvat kokemaan järkyttäviä asioita sekä jättämään kotinsa ja koulunsa, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen sanoo.

Ukraina on 7,5 miljoonan lapsen kotimaa. Heistä 2,1 miljoonaa on alle viisivuotiaita.

– Tiedämme aiemmista konflikteista, että ne aiheuttavat pitkäkestoisia fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia lapsille ja heidän perheilleen. Lapset saattavat myös joutua erilleen vanhemmistaan. Se lisää lapsiin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön riskiä, Niskanen varoittaa.

Arvioiden mukaan yli neljä miljoonaa ihmistä saattaa paeta ulkomaille, jos tilanne pahenee. World Visionin hätäapuoperaatio pakolaisten auttamiseksi käynnistyy Romaniassa.

– Tarkoituksena on jakaa hygienia- ja lastenhoitotarvikkeita, antaa psykologista ensiapua ja tukea lasten koulunkäynnin jatkumista. Toiminta käynnistyy todennäköisesti myös Moldovassa ja Georgiassa sekä Ukrainan sisällä World Visionin kumppanijärjestöjen kautta.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen

Humanitaarisen avun ja julkisen rahoituksen päällikkö

+358 43 211 3187