Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Neljä syytä ryhtyä tytön kummiksi

4-vuotias kummilapsi Malawista

Äärimmäisen köyhyyden vähentäminen edellyttää sijoittamista tyttöjen terveyteen ja koulutukseen. Kerromme neljä syytä, miksi tytön kummiksi ryhtyminen muuttaa maailmaa.

1. Tytöt, joilla on kummi, pysyvät koulussa

Miljoonilla tytöillä ei ole koskaan mahdollisuutta astua luokkahuoneeseen. Maailmanlaajuisesti lähes yksi neljästä 15–19-vuotiaasta tytöstä ei käy koulua. Pojista koulutuksen ulkopuolella on yksi kymmenestä. Tytön kummiksi ryhtyminen auttaa tasaamaan näitä tilastoja.

Tyttöjen koulutuksen lisääminen on keskeinen osa World Visionin työtä. Tytön koulunkäynnin hyödyt ovat kauaskantoisia. Jokainen peruskoulutuksen lisävuosi voi kasvattaa tytön tuloja jopa 20 prosentilla. Jos tyttö jatkaa lukioon, hyödyt ovat vielä suuremmat. Hänen palkkansa voi kasvaa jopa 25 prosentilla vuosittain.

Tiesitkö, että kummius vaikuttaa koko yhteisöön? Kerromme tyttöjen koulutuksen tärkeydestä perheille, paikallisille johtajille ja muille valtaapitäville. Kummina tuet tätä työtä ja olet mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa ja katkaisemassa köyhyyden kierrettä.

Indonesialainen kummilapsi Tasya hymyilee koulussa koulukavereidensa kanssa.
Koulunkäynti suojaa indonesialaista Tasyaa varhaiselta avioliitolta, joka on yleinen käytäntö hänen yhteisössään.

2. Kummius vähentää tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa

Naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa on kaikkialla maailmassa. Se ilmenee parisuhdeväkivaltana, seksuaalisena hyväksikäyttönä, raiskauksina ja häirintänä. Kummina suojelet tyttöjä väkivallalta.

Kummius tukee tyttöjä pysymään koulussa ja auttaa heitä ymmärtämään oikeutensa ja puolustamaan niitä. Kummien tuella vahvistamme yhteistyötä vanhempien, opettajien, uskonnollisten johtajien ja muiden yhteisön jäsenten kanssa. Muutamme haitallisia sosiaalisia normeja ja vahvistamme lastensuojelua. Kummiuden avulla estämme lapsiavioliittoja ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Ryhtymällä tytön kummiksi annat hänelle voimaa rikkoa väkivallan kierteen ja luomaan valoisamman tulevaisuuden itselleen ja tuleville sukupolville.

3. Tytöt, joilla on kummi, katkaisevat köyhyyden kierteen

Köyhyyden taakka painaa naisten ja tyttöjen hartioita raskaimmin. Usein juuri tytöt joutuvat kävelemään pitkiä matkoja hakeakseen vettä, eivätkä ehdi kouluun. Tyttöjen odotetaan menevän nuorena naimisiin perheen taloudellisen tilanteen helpottamiseksi. Tytöt joutuvat useammin jäämään pois koulusta perhesyiden takia.

Kummius nostaa tyttöjä pois köyhyydestä. Kaivojen rakentaminen lähelle koteja, terveyspalvelut, säästöryhmät ja pienyrityskoulutus helpottavat perheiden arkea. Maatalouden tukeminen ilmaston vaihteluja kestäväksi tuo yhteisöille vaurautta. Useat kummiuden tukemat toimenpiteet auttavat varmistamaan, että tytöt voivat käydä koulua ja saavat paremman tulevaisuuden.

4. Tytöt, joilla on kummi, ovat itsevarmempia

Kummius tarjoaa toivoa. Tieto siitä, että joku auttaa ja kannustaa selviytymään, on lapselle merkittävä asia. Kummilapset kertovat, että henkilökohtainen yhteys, joka heillä on kummiinsa, vahvistaa heidän sinnikkyyttään ja luottamustaan.

Lapset, joilla on kummi ja jotka vaihtavat kirjeitä kummiensa kanssa, kokevat lisääntynyttä toivoa, onnellisuutta ja itsevarmuutta.

Sheyla, 12 , Guatelmalasta poseeraa itsevarmasti hymyillen kameralle kahden ystävänsä kanssa.
Sheyla, 12 , johtaa muutosta, joka tapahtuu hänen yhteisössään Guatemalassa.

Mikä muuttuisi, jos 1000 tyttöä saisi kummin?

Puolusta tyttöjen oikeuksia ja sijoita tytön tulevaisuuteen ryhtymällä kummiksi tyttöjen päivään 11. lokakuuta mennessä.

1000 tyttöä odottaa

Tytöillä on oikeus elää ilman väkivallan ja hyväksikäytön pelkoa.