Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Oma puutarha parantaa lasten ravitsemusta

Kenialainen äiti ja lapsi tutkivat puutarhansa kasvien lehtejä.

Mitä jos ostaisit lahjaksi oman puutarhan perheelle, joka voi sen avulla parantaa toimentuloaan ja ruokaturvaa?

Tällä aineettomalla lahjalla köyhät perheet saavat koulutusta kasvien viljelyyn ja säilytykseen sekä koulutusta lasten monipuoliseen ruokavalioon ja aliravitsemuksen hoitoon.

Lue seuraavasta kolmesta esimerkistämme, miten oma puutarha muutti pysyvästi lasten ja heidän perheidensä jokapäiväisen elämän.

Jacintan ja Markin lapset saavat ravitsevaa ruokaa

Perhe hymyilee omalla pellollaan.

Kenialaiset Jacinta ja hänen miehensä Mark osallistuivat World Visionin koulutukseen, jossa he oppivat kasvien viljelyä. Pariskunta sai myös siemeniä omaan kasvimaahan, joka hyödyttää nyt heidän koko kuusihenkistä perhettään.

Ennen Jacintan ja Markin perheen toimeentulo oli täysin riippuvainen karjankasvatuksesta, jolloin perhe ei saanut tarpeeksi ruokaa ja Mark joutui olemaan pitkiä aikoja pois kotoa. Oman puutarhan ansiosta heidän tulonsa ovat nyt kasvaneet ja perheen ruokaturva on parantunut.

− Kasvien viljelyn ja karjankasvatuksen avulla pystymme myös tarjoamaan lapsillemme monipuolisen ruokavalion, jonka seurauksena he ovat pysyneet terveinä, Jacinta sanoo.

Perheen vanhin lapsi Joyce, 12, yhtyy vanhempiensa iloon.

− Aiemmin nukuimme monesti nälkäisinä kuivan kauden aikana, mutta nyt syömme aamiaisen, lounaan ja illallisen joka päivä, Joyce kertoo.

Beatrice pystyy hankkimaan tuloja perheelleen

Beatrice juttelee Kenian World Visionin työntekijän kanssa.

Kenialainen Beatrice esittelee satoaan World Vision Kenian työntekijälle Maureeneelle. Beatrice sai uutta kipinää ja toivoa, kun hän oppi viljelemään kasveja World Visionin koulutuksessa.

Beatrice kokee, että pystyy nyt huolehtimaan neljästä lapsestaan, kun viljelysten ansiosta perheen ruokaturva on parantunut ja tulot ovat kasvaneet. Hän myy oman puutarhansa antimia ja jakaa tietotaitoaan eteenpäin myös toisille naisille yhteisössään.

Beatricen puutarha menestyy, kun hän on saanut tukea puutarhan kasteluun sekä naapurustostaan että World Visionilta.

− Tämä on minulle unelmien täyttymys. Tilani kukoistaa, Beatrice kertoo innoissaan.

Ravitsevaa ruokaa kylän lapsille

Ruuan hinta on noussut räjähdysmäisesti Perussa ja siitä kärsivät etenkin köyhät yhteisöt.

Lahjoitimme perheille siemeniä ja koulutimme heitä kasvihuoneen ja kastelujärjestelmän tekemisessä. Nyt jokaisella kuvan naisella on kotonaan kasvihuone, jossa kasvaa mm. porkkanaa, sipulia, punajuurta, perunaa ja salaattia. Viimeisen vuoden aikana 130 perhettä on osallistunut koulutuksiin ja rakentanut kasvihuoneen.

− Nyt lapsemme voivat saada ravitsevaa ruokaa kasviksista. Lisäksi voimme myydä kasviksia kylän muille perheille ja saada toimeentuloa. Kasvihuoneet hyödyttävät koko kylää, Elsa kertoo.

Aineeton lahja auttaa perheitä

Tule mukaan edistämään kestävää kehitystä