Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Pikku-Ian valitsi Päivin kummikseen

Ian katsoo Päivin kuvaa hymyilleen, muita kummien kuvia roikkuvat pyykkinarulla taustalla.

Ian, 10, tutkii kummien valokuvia pitkään. Hän kulkee koko rivin loppuun saakka ja kumartuu katsomaan myös alariviä. Siellä on kuva, josta katsoo tummahiuksinen nainen. Harkinnan jälkeen Ian ojentaa kätensä Päivin kuvaa kohti ja irrottaa sitä pitelevän pyykkipojan. Kasvoille leviää hymy.

Kuva putoaa vahingossa Ianin käsistä, mutta hän nostaa sen nopeasti lattialta ja näyttää sitä paikalla oleville aikuisille. Ianin kasvoilla on nyt jo riemukas ilme.

– Valitsin tämän kummin, koska hänellä on niin kaunis hymy. Tykkäsin myös kukista, jotka ovat kuvassa, Ian kertoo.

Suuri kunnia kummille

Valituksi tuleminen on Päiville suuri ilo ja kunnia.

– Hienoa, jos Ian kokee, että kukkien lisäksi hymyssäni on jotakin hyvää. Hymyhän kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kun yhteistä kieltä ei ole, tuore kummi sanoo.

Päivin omat lapset ovat jo aikuisia. Hän on tehnyt vuosia lapsi- ja nuorisotyötä partiossa.

– Minusta on hienoa olla avuksi myös kaukana oleville lapsille. On etuoikeus olla World Visionissa kummina ja tehdä hyvää toisille.

Ian kävelee isänsä kanssa käsi kädessä.
Ian isänsä Davidin kanssa.

Muutos alkaa nyt

Ian on kotoisin Kenian Ngoswetista, jossa vielä 1000 lasta odottaa omaa suomalaista kummiaan. Ian on yksi ensimmäisistä lapsista, joka saa valita itse kumminsa. Päivi taas on yksi ensimmäisistä kummeista, joka halusi tulla kummiksi lapsen valitsemana.

– Kummien ansiosta kyläämme on tulossa vesitankki, joka helpottaa elämäämme suunnattomasti. Vielä nyt joudumme kantamaan vettä kävellen viiden kilometrin päästä, Ianin isä David kuvailee.

Isän silmistä näkee, että perhe on ollut jo pitkään tiukoilla toimeentulon ja ruokapulan kanssa. Kummin tuella elämä muuttuu parempaan suuntaan. Perhe voi tulevaisuudessa viljellä laajempaa maa-alaa, saada parempaa satoa ja lapset voivat syödä useammin mahansa täyteen.

Kummin ammatti teki vaikutuksen

Ian katselee vielä Päivin kuvaa samalla kun kertoo itsestään.

– Tykkään käydä koulua ja lukea kirjoja. Nyt luen kirjaa, joka kertoo ruuista. Haluaisin isona lääkäriksi, koska he osaavat parantaa ihmisiä.

Jutustelun lomassa Ianille ja Davidille selviää, että Päivi on lääkäri. Tieto tekee vaikutuksen, sillä Ian joutui vakavaan onnettomuuteen neljävuotiaana. Isä huokaa syvään muistellessaan tapahtunutta.

– Pieni Ian kaatui keittiömajassa nuotioon, jossa ruokaa valmistetaan. Vaikka äiti toimi nopeasti, poika ehti saada pahat palovammat.

Perhe asuu korkealla kukkulan laella. Lääkäriin oli melkein mahdotonta päästä, koska tie alas laaksoon on välillä surkeassa kunnossa.

– Ian saatiin onneksi hoitoon ja hän parani, isä kertoo.

Ian valitsemassa kumminsa valokuvan pyykkinarulta.

Anna lapsen valita – uusi tapa ryhtyä kummiksi

Ensimmäistä kertaa ikinä valinta on lasten käsissä. Jotkut lapset ovat odottaneet vuosia, että kummi valitsisi juuri heidät. Nyt on heidän vuoronsa. Järjestämme Keniassa säännöllisin väliajoin valintatilaisuuden lapsille, joilla ei vielä ole kummia.

Näin liityt kummiksi antamalla lapsen valita sinut

  • Lähetä meille kuvasi ja yhteystietosi
  • Me toimitamme sinun ja muiden kummiksi haluavien kuvat Keniaan, jossa lapset saavat valita kuvien perusteella itselleen ikioman kummin.
  • Valinnanmahdollisuus, jonka annat lapselle, on arvostuksen ja luottamuksen osoitus. Kyse on myös hetkestä, joka parhaimmillaan muuttaa lapsen koko elämän suunnan.
  • Valinnan jälkeen saat postissa tiedon kummilapsestasi ja voit halutessasi pitää yhteyttä häneen. Kaikille kuvansa lähettäneille löytyy aina oma kummilapsi.

Anna lapsen valita sinut kummikseen

Uniikki tapa ryhtyä kummiksi, jossa lapsi valitsee kumminsa.