World Vision Finland

Vi hjälper barn i nöd, fattigdom samt barn som riskerar att utsättas för misshandel eller uttnyttjas.

World Vision har en lång historia i att agera för att förändra världen. Vår fokus ligger på att hjälpa barn i de mest utsatta situationerna och de svåraste ställena att ta sig ur fattigdom och leva ett fullt liv. Med hjälp av supportrar som du har vi hjälpt flera miljoner barn och familjer att ta sig ur fattigdom och vi är ofta de första på plats då katastrofer slår till.

World Vision Finland är en av de största biståndsorganisationerna i Finland och en självständig del av World Vision, världens största  fadderorganisation. Tillsammans med våra supportrar hjälper World Vision Finland runt 1 miljon människor samt värnar och försvarar barn och deras rättigheter i Afrika, Asien och Latinamerika. 
 

Så jobbar vi

Ditt stöd förändrar liv – och genom våra 70 år av erfarenhet har vi utvecklat vårt samarbete med samhällen för att garantera att dina donationer leder till en bestående förändring. Vårt integrerade tillvägagångssätt inkluderar vatten, hälsovård, utbildning, barnskydd samt att skapa inkomst. Vår åsikt är att det tar ett helt samhälle för att skapa en lyckling och givande barndom och vi jobbar tillsammans med samhällen så att de känner sig starka nog att göra just det.
 

Hur kan du vara säker på hur vi använder din donation?

Då du gör en donation till World Vision Finland kan du vara säker på att den kommer att användas på så sätt att den kan ha största möjliga effekt på de barn och samhällen som mest behöver det.

Våra utvecklingsprogram drivs av vår egen, lokala personal eller av lokala, pålitliga samarbetsorganisationer. Vi är regelbundet i kontakt med experterna vid våra lokala kontor och utför med jämna mellanrum övervakningsresor till programområdena. Externt ledda utvärderingar utförs på regelbunden basis och låter oss veta hur arbetet i området har framskridit. Vi stöder även samhällena så att de har bättre kunskap om, och möjlighet att, upprätthålla sina egna rättigheter. 

 

Diagram över hur World Vision Finland använder sina insamlade medel


När du donerar till World Vision Finland går 75% av din dination direkt till biståndsprogrammen. 19% investeras i insamling och kommunikation, så att du även understöder oss i att samla in mer medel för att hjälpa barn runt om i världen. 6% går till administrativa utgifter. Du förtjänar att få veta hur din donation har använts till att förändra liv och därför är det viktigt för oss att vi är transparenta angående våra utgifter och vi är alltid redo att dela med oss av denna information till dig. 

Vi övervakar noggrannt hur våra insamlade medel används samt hur lyckade biståndsprogrammen är. Processen för revision av våra konton är ingående och utförs årligen av KPMG, som även har hand om reviseringen av vår operativa rapport till Utrikesministeriet. Lokalt auktoriserade revisorer utför även revisioner av konton för de lokala World Vision kontoren.

 

Stories
Add Image
En World Vision anställd promenerar och samtalar med en liten flicka
Headline
Vi är engagerade
Copy

Tack vare ditt stöd har vi möjligheten att binda oss vid samhällena som vi arbetar sida vid sida med och stannar i upp till 15 år för att garantera att familjerma är självförsörjande, friska, välmående och har möjligheten att själva fortsätta de positiva förändringarna på egen hand. När katastrofer inträffar är vi snabbt på plats och erbjuder stöd – och vi stannar för att hjälpa barn, familjer och samhällen att återuppbygga sina liv.

Add Image
En anställd vid World Vision står på en stege framför en stor vattentank
Headline
Vi samarbetar för bättre effekt och följer upp våra framsteg
Copy

Vi är stolta att samarbeta med alla som kan hjälpa oss att ha en större effekt och erbjuda bättre framtider för utsatta barn. Vi har över 70 år av erfarenhet med att arbeta med samhällen, supportrar, internationella icke-statliga organisationer, partners, akademiska instanser och regeringar för att förändra livet för barn världen över. Vi övervakar effektiviteten av vårt arbete och rapporterar regelbundet om våra framsteg till våra supporters. Våra projekt planeras och övervakas av erfarna experter. 

Add Image
En skolflicka i Cambodja markerar i skolan
Headline
Vi arbetar på ett helhetsomfattande sätt
Copy

Erfarenhet har lärt oss att det mest effektiva sättet att förändra liv är genom et helhetsomfattande tillvägagångssätt. Detta betyder att vi tacklar grundorsakerna till fattigdom genom att involvera samhällen, vilket ger en långvarig effekt. Vårt mål är att säkerställa att alla barn är väl omskötta, skyddade, utbildade och känner sig älskade och uppskattade.

Ditt stöd förändrar liv

Det är fortfarande så mycker vi vill göra. Miljontals barn kämpar med att överleva och riskerar således att gå miste om sin barndom, sina familjer och sitt hopp. Med din hjälp kan vi göra en ännu större förändring; skydda barn idag och ge dem styrka inför morgondagen. 

Donera, bli fadder, skänk till katastrofarbete eller överväg att lämna oss en gåva i ditt testamente.
 

Lapsia pesemässä kädet

Bli fadder

Genom fadderskapet får du kontakt med ett barn i nöd. Du får lära känna barnet genom brev, fotografier och regelbundna uppdateringar. Du hjälper till att förvandla barnets samhälle och ge dem mat, skydd och säkerhet. Tack vare våra samhällsfokuserade lösningar hjälper du, förutom ditt egna fadderbarn, även 4 andra barn (se mer på denna video »). Bli fadder och förändra livet för ett barn, samt hela barnets samhälle. Du kan själv välja din månatliga donationssumma, min. 30 €.

Få mer information på svenska angående fadderskap genom att kontakta vår kundtjänst: asiakaspalvelu@worldvision.fi

Girl and goat

Köp en gåva

Våra etiska gåvor är välgörenhetsgåvor som kan förändra liv. Ge din familj eller dina vänner en gåva genom att hjälpa de som är i behov av hjälp. Gåvorna hjälper utsatta familjer, samhällen och barn som lever på de svåraste ställena i världen, genom att ge dem förnödenheter som de behöver för att överleva och leva ett bättre liv. Välj en välgörenhetsgåva i födelsedagspresent, julklapp och vid andra speciella tillfällen och hjälp samtidigt till att göra livet lättare för utsatta barn världen över. Din gåva kan t.ex. ge barn det skolmaterial som de behöver för sin utbildning eller rent dricksvatten för att förebygga sjukdomar som orsakas av smutsigt dricksvatten. 

Köp våra etiska gåvor i vår presentbutik (på finska).

Girl drinking from a water pump

Donera

Donera för att hjälpa barn då de är som mest utsatta och hjälp dem samtidigt att överleva, återhämta sig from trauma och återuppbygga sin framtid. Barnen behöver din hjälp. Även en liten donation kan göra stor skillnad. 

Donera nu:

Suomen World Vision ry
Bankens namn: Danske Bank
IBAN: FI32 8000 1570 7681 36
BIC/SWIFT: DABAFIHH
 

Two girls walking together with their backs to the camera

Bli partner

Ett partnerskap med oss nyttjar ditt företag. Våra partnerskap kan förändra världen och i tillägg till att förändra liven för världens mest utsatta barn ger vårt partnerskap även möjligheter att engagera er personal, visa era kunder vad era värden är samt utnyttja näringslivets makt för att åstadkomma positiv förändring i livet för barn välden över. Vi på World Vision Finland är positivt inställda till innovativa partnerskap med företag som delar vår mission.

Du kan ingå partnerskap med oss genom ditt företag men även genom t.ex. välgörenhet, din kyrka eller din stiftelse.

Be om mer information:

Oona Rintala, Marknadsföringschef
World Vision Finland

Telefon: +358 46 878 3896 | FIN (UTC+2)
oona.rintala@worldvision.fi

Kontakta gärna vår kundtjänst när som helst. Vi gör vårt bästa för att betjäna dig på svenska per e-post (per telefon betjänar vi på finska och engelska). Vi svarar gärna på alla frågor du har och hjälper dig att hitta det bästa sättet för just dig att donera eller delta i vår verksamhet.

Kundtjänst
 asiakaspalvelu@worldvision.fi 
Telefon: 00358 96 818 300 (mån.–fre., 10–15).

Logos of Vala ry, Finnish Foreign Ministry and European Commission