Siirry sisältöön

Lahjoita

Auta nälänhädän partaalla olevia lapsia

Nälänhätä uhkaa miljoonia lapsia Itä-Afrikassa. Jos emme toimi nyt, lapset kuolevat nälkään. Auta lapsia kertalahjoituksella tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi.

Nälänhätä uhkaa miljoonia lapsia Itä-Afrikassa. Jos emme toimi nyt, lapset kuolevat nälkään.

Toimitamme ruoka-apua ja puhdasta vettä hengenvaarassa oleville lapsille. Olemme YK:n Maailman ruokaohjelman (World Food Programme WFP) suurin jakelukumppani ja avustustyömme on käynnissä 26 maassa. Jaamme ruokatarvikkeita esimerkiksi Keniassa, Etiopiassa, Somaliassa, Nigeriassa, Jemenissä ja Afganistanissa. Lähes 50 miljoonaa ihmistä 43 eri maassa uhkaa nälkiintyminen ja kuolema, jos he eivät saa välitöntä hätäapua.

Voit auttaa tekemällä kertalahjoituksen hätäapukeräykseemme tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittana autat lapsia Ukrainassa ja muualla maailman vaarallisimmissa paikoissa. Lue lisää »

Lahjoituksesi on todella tärkeä.

Voit myös lahjoittaa tekstaamalla AUTAN numeroon 16499 (10 €) tai MobilePaylla haluamasi summan numeroon 45703.

Lahjoita tilisiirtona:

Saaja: Suomen World Vision ry
Tili: FI32 8000 1570 7681 36
Viite yksityishenkilöille: 1021143
Viite yrityksille: 1021240

Lahjoita nyt

Afganistanilainen lapsi syömässä ravitsevaa pähkinätahnaa aikuisen sylissä.

Näin lahjoituksesi auttaa meitä auttamaan

  • Toimitamme elintärkeää ruoka- ja käteisapua nälästä kärsiville perheille.
  • Toimitamme puhdasta juomavettä.
  • Autamme ja hoidamme vakavasti aliravittuja lapsia, raskaana olevia naisia ja imettäviä äitejä.
  • Koulutamme ja tuemme viljelijöitä, joita uhkaa satojen menetys.

”Kansaivälinen yhteisö ei saa unohtaa nälkää näkeviä lapsia.”

Miikka Niskanen, Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision

Tukeasi tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

Ensin korona ja historiallisen paha kuivuus. Sitten ruokajakeluketjujen katkeaminen Ukrainan kriisin takia ja ruoan hinnan raju nousu. Nämä kaikki tekijät yhdessä ovat ajaneet Itä-Afrikan lapsiperheet vakavaan ahdinkoon. Ruoan hintojen nousu näkyy meidän kaikkien elämässä, mutta monelle itäafrikkalaiselle perheelle sillä on pian kuolettavat seuraukset.

World Vision on paikalla jakamassa ruokatarvikkeita nälästä kärsiville lapsille ja perheille. Hätäapumme Itä-Afrikassa on tavoittanut yli 4,5 miljoonaa ihmistä huhti-syyskuussa 2022. Apua saaneista 2,6 miljoonaa on lapsia. Olemme Maailman ruokaohjelman suurin jakelukumppani.

Mary näyttää kodissaan kuinka vähän hänellä on syötävää.

Mary

Mary varmistaa joka yö lastensa olevan elossa.

− Minun täytyy tunnustella lasteni sykettä joka yö, kun he menevät nukkumaan tyhjällä vatsalla. Varmistan, että he ovat yhä elossa.

Näin kenialainen Mary kuvailee perheensä tilannetta pohjoiskenialaisessa kylässä, jossa kunnon sateita ei ole nähty kahteen vuoteen. Mary ja hänen aviomiehensä pelkäävät, että he joutuvat näkemään lastensa kuolevan nälkään eivätkä he itse pysty tekemään asialle mitään.

Maryn kotiseutu kuuluu Marsabitin maakuntaan, joka Pohjois-Kenian Turkanan maakunnan tavoin kärsii nälkäkriisistä ja poikkeuksellisesta kuivuudesta.

Ibrahim veljensä kanssa syömässä hedelmiä. Taustalla näkyy äiti Hawa ja World Visionin työntekijä.

Hawa

Hawa, 30, perheineen joutui jättämään kotinsa siirtymään pakolaiskeskukseen Etelä-Somaliaan. Elämä maan sisäisenä pakolaisena ei ole ollut helppoa.

– Täällä ei ole töitä, eikä meillä ole ruokaa. Kuivuuden keskellä joudumme turvautumaan ruoka-apuun ja jos emme löydä työtä, joudumme kerjäämään naapureilta, Hawa kertoo.

Kun mitään muuta ei löydy, Hawa kerää hedelmiä ja keittää niistä ruokaa lapsilleen. Ne eivät riitä kasvaville lapsille. Tämä näkyy erityisesti perheen 3-vuotiaan pojan terveydentilassa. Hän kärsii nälästä, eikä saa riittävästi ruokaa kasvaakseen.

Kulurakenne

Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Näin toimimme kriiseissä

Vuoden 2022 aikana autoimme lähes 30 miljoonaa hädässä olevaa ihmistä 52 maassa. Autamme humanitaarisissa kriiseissä konfliktien ja luonnonkatastrofien keskellä

World Vision Bolivian työntekijä auttaa hymyilevää poikaa laittamaan kasvosuojaa päälle.

Kun katastrofi iskee, olemme yksi ensimmäisistä järjestöistä paikan päällä. Pystymme toimittamaan hätäaputarvikkeita joka puolelle maailmaa 72 tunnin kuluessa kriisin syttymisestä – ja usein jopa nopeammin.

World Visionin paikallinen työntekijä Timor Lestessä katsoo tietä, jonka varrella on sinisiä ja valkoisia telttoja.

Katastrofin jälkeen jäämme paikan päälle auttamaan lapsia, perheitä ja yhteisöjä jälleenrakennuksessa, jotta perheet pystyvät rakentamaan elämänsä uudelleen ja varautumaan paremmin mahdollisiin uusiin katastrofeihin.

Ghanalainen koulutyttö pesee kädet ja hymyilee kameralle.

Suomen World Vision

Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. World Visionilla on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta. Toimimme kansainvälisesti 99 maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä kriisialueilla ympäri maailman. Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että työmme tuloksellisuutta. Virallisia kumppaneitamme ovat Suomen ulkoministeriö, Vastuullisen lahjoittamisen Ry sekä Euroopan komissio. Järjestömme lahjoitukset kerätään Suomen poliisihallituksen myöntämän virallisen rahankeräysluvan alaisina (RA/2021/1328).

Miksi lahjoittaa World Visionille?

World Vision Malawin työntekijö tanssimassa lasten kanssa.

70 vuoden kokemus

Meillä on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta.

Noin 99 % työntekijöistämme työskentelee omalla kotiseudullaan, joten he tuntevat kulttuurin, kielet ja paikalliset lapset ja aikuiset, joiden kanssa yhteistyötä tehdään.

World Vision Kenian työntekijä kävelee juttelemassa hymyillen kolmen lapsen kanssa.

Toimimme lähes 100 maassa

Toimimme ympäri maailmaa, myös erityisen vaarallisissa kohteissa.

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla heti kun katastrofi tapahtuu.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

200 miljoonaa lasta

Olemme auttaneet yli 200 miljoonaa haavoittuvassa asemassa olevaa lasta puuttumalla köyhyyden juurisyihin.