Siirry sisältöön

Täällä toimimme

Rutshuru, Kongo (DRC)

Entisiä lapsisotilaita Kongon demokraattisessa tasavallassa istuvat ruohossa, selät kameraa päin.
Entisiä lapsisotilaita Kongon demokraattisessa tasavallassa istuvat ruohossa, selät kameraa päin.

Kongon demokraattinen tasavalta ja etenkin maan itäosa ovat kärsineet hankalasta ja pitkäkestoisesta humanitaarisesta kriisistä yli 20 vuoden ajan.

Erityisesti Rutshuru on kärsinyt aseellisten ryhmien aiheuttamista pitkistä epävakaista kausista. Perheillä ei ole ollut pääsyä edes perusasioiden kuten maatalouden, veden, terveydenhuollon, koulutuksen tai sosiaalisen suojelun piiriin. Rutshurussa asuvat ihmiset elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Epävakaat sääolosuhteet vaarantavat sadon, ja myös ebola ja kolera uhkaavat paikallista väestöä.

Rutshurun vahvistaminen tukee yli 5000 ihmistä keskittyen erityisesti haavoittuvassa asemassa oleviin tyttöihin ja poikiin. Vuonna 2020 World Vision on auttanut perheitä syömään ravitsevasti, pysymään terveinä ja suojelemaan lapsiaan erilaisilta uhkilta seuraavien toimintojen avulla:

Ruokaturvallisuus

  • World Vision auttaa kasvattamaan ravitsevaa ruokaa
  • Huoltajat, joiden lapset ovat terveitä, opettavat muille huoltajille terveellisten aterioiden valmistamista

Hygienia

  • World Vision kouluttaa aikuisia ja lapsia vesilähteiden ja wc:den käyttöä sairauksien leviämisen estämiseksi ja yleisen terveyden parantamiseksi.

Lasten suojelu

  • World Vision muodostaa yhteisöryhmiä varmistaakseen, että hyvin haavoittuvassa asemassa olevat lapset saavat tarvitsemaansa tukea
  • World Vision tekee yhteistyötä yhteisön johtajien kanssa jatkaaksemme lasten oikeuksien ja suojelun puolustamista

Tositarinoita Kongosta

Lähikuva Mahoron kasvoista. Hän katsoo vakavana kameraan.

Lapset aseellisten konfliktien keskellä

Mahoro, 17, asuu Kongon demokraattisessa tasavallassa alueella, jossa kapinallisryhmät ottavat usein yhteen hallituksen joukkojen kanssa. Siksi viljelijät eivät voi työskennellä pelloilla ja näin ollen tarjota ruokaa perheilleen. Välillä Mahoro saa ainoan ateriansa koulusta.

Koulut ovat joutuneet muuttamaan jatkuvan turvallisuusuhan vuoksi. Mahoron perhe nukkui aiemmin metsässä piilossa peläten hyökkäystä, mutta nyt he ovat muuttaneet koulun perässä, sillä perhe on riippuvainen koulun tarjoamasta ruuasta.

Marie ja hänen perheensä esittelevät kasvimaansa satoa. Perhe saivat World Visionilta koulutusta viljelemisestä sekä taloudellista tukea kasvimaahan perustamiseen.

Hyviä tuloksia

Binza-hankkeen ensimmäinen vuosi itäisessä Kongon demokraattisessa tasavallassa on tuottanut sydäntä lämmittäviä ja elämää mullistavia tuloksia. Vuoden 2019 lopusta lähtien World Vision on ylläpitänyt yhteisön työpajoja, joissa on pyritty tunnistamaan kiireellistä tukea tarvitsevia kohteita sekä suurempia ja pitkäaikaisempia yhteisön kestäviä päämääriä.

Ravitsemus, mukaan lukien lasten aliravitsemus, ruokaturva sekä vesi- ja hygienia äänestettiin tärkeimmiksi aloitteiksi. 71 703 ihmistä mukaan lukien 41 331 lasta ovat olleet eri ohjelmien vaikutusten piirissä vuonna 2020. 2467 lasta selvisi hengenvaarallisesta aliravitsemuksesta. Ravitsemusta on turvattu kasvattamalla tuhansia kiloja kaalia ja lahjoittamalla alueelle satoja kaneja. Alueelle on myös rakennettu 16 uutta vesipistettä.

Lue lisää meistä

Lasten pitää saada olla lapsia kaikkialla maailmassa. Jokaiselle lapselle kuuluu oikeus huolenpitoon, leikkiin, terveyteen ja turvallisuuteen.

Me parannamme pysyvästi kehitysmaiden lasten elinoloja ja oikeuksia. Ratkomme köyhyyden juurisyitä ja tarjoamme yhteisöille keinoja ja tukea muutoksen tekemiseen. Näin yhteisöjen ihmiset pystyvät ylläpitämään ja jatkamaan saavutettua kehitystä, kun poistumme alueelta.

Jatkamme työtämme niin kauan kun lapset kärsivät olosuhteissa, jotka on mahdollista muuttaa. Muutos syntyy lahjoittajiemme tuella.