close

This option is currently not available

Close close
Malilaiset kyläläiset juhlimassa uutta vesiputkeaan

Puhdas vesi

Jokaisella lapsella on oikeus puhtaaseen veteen

Joka päivä lähes tuhat lasta kuolee likaisen juomaveden ja huonon hygienian aiheuttamaan ripuliin. Jokaisella lapsella on kuitenkin oikeus kasvaa terveenä, käyttää puhdasta vettä sekä kunnollisia ja turvallisia vessoja. 

Maanviljely ja teollisuus saastuttavat juomavesiä ja likainen vesi aiheuttaa vakavia sairauksia. Ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuten entistä epäsäännöllisemmät sateet, lisäävät kuivuutta. Kuivuus pakottaa ihmiset hakemaan vettä yhä kauempaa. Osa joutuu turvautumaan likaiseen juomaveteen tai jättämään kuivuuden takia kotiseutunsa.

Autamme ihmisiä saamaan puhdasta vettä pysyvästi. Tuemme paikallisia päättäjiä ja yhteisöjä vesipisteiden ja vesijärjestelmien rakentamisessa sekä koulutamme vesiosuuskuntia huolehtimaan niistä myös jatkossa. Rakennamme asianmukaisia käymälöitä kouluihin ja terveysasemille. Koulutamme lapsia ja aikuisia käsienpesun tärkeydestä ja hyvästä hygieniasta. Rohkaisemme asukkaita vaatimaan viranomaisilta vesi- ja sanitaatiopalveluita, joihin heillä on oikeus.

Puhdas vesi parantaa lasten terveyttä ja vähentää lapsikuolleisuutta. Kun vesipiste on lähellä, lasten ei tarvitse käyttää tunteja vedenhakuun ja heille jää aikaa koulunkäyntiin ja leikkiin. Vesi mahdollistaa myös yrittäjyyden, kotipuutarhaviljelyn ja karjanpidon.

World Vision on suurin puhtaan veden saatavuutta parantava kansalaisjärjestö kehittyvissä maissa. 

Poika juomassa vettä sinisestä mukista

Lahjoittajiemme avulla joka 10. sekunti yksi uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä.

 Millaista vesityötä teemme?

Tuemme vesipisteiden ja kunnollisten vessojen rakentamista. Koulutamme osuuskuntia ylläpitämään vesijohtoverkostoja. Tiedotamme hyvistä hygieniakäytännöistä ja niiden tärkeydestä. Parannamme puhtaan veden saatavuutta pysyvästi.

Kummien tuella:

Auta meitä tarjoamaan puhdasta vettä yhä useammalle lapselle 

Yhdessä voimme rakentaa puhtaan veden lähteitä apua tarvitsevien lasten yhteisöihin. 

5-vuotiaan Kamaman elämä on muuttunut kodin lähelle rakennetun vedenottopisteen ansiosta. Ennen kylän lapset joutuivat kävelemään joka päivä kolme tuntia hakeakseen vettä. Nyt lapset ehtivät kouluun ja sairastelevat harvoin. Vettä riittää myös Kamaman äidin viljelyksille ja perhe saa enemmän hedelmiä ja vihanneksia syödäkseen.

Lue lisää työstämme: