close

This option is currently not available

Close close
Entisiä lapsisotilaita istuvat selät kameraan nurmikolla.

Rutshuru, Kongo (DRC)

Kongon demokraattinen tasavalta ja etenkin maan itäosa ovat kärsineet hankalasta ja pitkäkestoisesta humanitaarisesta kriisistä yli 20 vuoden ajan. Erityisesti Rutshuru on kärsinyt aseellisten ryhmien aiheuttamista pitkistä epävakaista kausista. Perheillä ei ole ollut pääsyä edes perusasioiden kuten maatalouden, veden, terveydenhuollon, koulutuksen tai sosiaalisen suojelun piiriin. Rutshurussa asuvat ihmiset elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Epävakaat sääolosuhteet vaarantavat sadon, ja myös ebola ja kolera uhkaavat paikallista väestöä.

Rutshurun vahvistaminen tukee yli 5000 ihmistä keskittyen erityisesti haavoittuvassa asemassa oleviin tyttöihin ja poikiin. Vuonna 2020 World Vision on auttanut perheitä syömään ravitsevasti, pysymään terveinä ja suojelemaan lapsiaan erilaisilta uhkilta seuraavien toimintojen avulla:

Ruokaturvallisuus

  • World Vision auttaa kasvattamaan ravitsevaa ruokaa
  • Huoltajat, joiden lapset ovat terveitä, opettavat muille huoltajille terveellisten aterioiden valmistamista

Hygienia

  • World Vision kouluttaa aikuisia ja lapsia vesilähteiden ja wc:den käyttöä sairauksien leviämisen estämiseksi ja yleisen terveyden parantamiseksi.

Lasten suojelu

  • World Vision muodostaa yhteisöryhmiä varmistaakseen, että hyvin haavoittuvassa asemassa olevat lapset saavat tarvitsemaansa tukea
  • World Vision tekee yhteistyötä yhteisön johtajien kanssa jatkaaksemme lasten oikeuksien ja suojelun puolustamista

Tositarinoita Kongosta