Siirry sisältöön

Allekirjoita vetoomus lapsiavioliittoja vastaan

Stop lapsiavioliitoille!

Allekirjoituksia tähän mennessä: 3009 kpl. Tavoite: 5000 kpl

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Lapsiavioliitto on ihmisoikeusloukkaus

Joka vuosi noin 12 miljoonaa tyttöä päätyy naimisiin ennen kuin he saavuttavat 18 vuoden iän. Pakkoliittoon päätyvät tytöt ovat suuressa vaarassa joutua seksuaalisen hyväksikäytön tai perheväkivallan kohteiksi, sairastua masennukseen tai jäädä koulutuksen ulkopuolelle.

Lapsiavioliitto on ihmisoikeusloukkaus eikä se kuulu 2020-luvulle. Allekirjoittamalla vetoomuksen sanot EI lapsiavioliitoille ja taistelet kanssamme lapsiavioliittoja vastaan.

Miten World Vision edistää lapsiavioliittojen vastaista työtä?

  • Vaikutamme päättäjiin lapsiavioliittojen kieltämiseksi lailla.
  • Teemme yhteistyötä paikallisten viranomaisten, uskonnollisten johtajien, yhteisöjen ja tyttöjen itsensä kanssa. Koulutamme tyttöjen oikeuksista, tasa-arvosta ja lapsiavioliittojen haitallisista seurauksista.
  • Kerromme perheille lapsiavioliittojen haitoista ja vaaroista lapsille.
  • Suojelemme tyttöjen oikeutta päästä kouluun ja myös pysyä siellä.
  • Puolustamme lapsen oikeutta lapsuuteen; turvaan, leikkiin ja koulutukseen.

Vetoamme nyt ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavioon: kehitysyhteistyöstä ei saa leikata. Elintärkeä työ tyttöjen oikeuksien puolesta täytyy turvata. Luovutamme vetoomuksen ministeri Taviolle elokuun 2024 loppuun mennessä.

Turvaamme henkilötietosi

Toimitamme vetoomuksen vastaanottajalle ainoastaan seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi. Nämä tiedot toimitetaan vastaanottajalle kirjallisesti tulostettuna, eli emme toimita vastaanottajalle mitään tietoja sähköisesti.

Lisää aiheesta ja muita tapoja auttaa

Ryhdy tytön kummiksi

Miljoonat tytöt ja naiset elävät väkivallan pelossa pelkästään siksi, että he ovat tyttöjä. Tyttöjä pitää auttaa nousemaan syrjinnän ja näköalattomuuden yläpuolelle. Heille pitää taata koulutus ja riittävä terveydenhuolto, jotta heidän elämänsä voi muuttua pysyvästi paremmaksi.

Kummina teet tämän kaiken mahdolliseksi – vain eurolla päivässä.

Vesiväreillä maalattu kuva, jossa näkyy kolmen eri naisen kasvoja

Sijoita Mimmirahastoon

Tässä rahastossa riskit ovat pienet, mutta tuotto-odotukset suuret. Lahjoittamalla Mimmirahastoon sijoitat tyttöjen ja naisten oikeuksiin sekä tasa-arvoisempaan maailmaan. Voit sijoittaa kuukausittain (alk. 15 €) tai tehdä kertalahjoituksen tilanteesi mukaan.

Sinunkaltaisesi sijoittajien avulla maailmaa muuttuu paremmaksi.

Profiili tytöstä, joka katsoo pois kamerasta.

Silpomisen vastainen työmme

Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan jossain päin maailmaa.

Tyttöjen ja naisten sukuelinten silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Se vahingoittaa naisia ja tyttöjä monin tavoin fyysisesti ja henkisesti. Teemme silpomisen vastaista työtä Keniassa ja Somaliassa.