Tyttö katsoo kameraan

Kummina muutat lapsen elämän pysyvästi


Kummina suojelet lapsia ja puolustat heidän oikeuksiaan kehitysmaissa. Kummiksi pääset 30 eurolla kuukaudessa ja tukesi käytetään koko alueen hyväksi. Pääset seuraamaan avun perillemenoa ja kummilapsesi elämää kirjeiden, kuvien ja videoiden muodossa. Voit valita kummilapsesi alta tai antaa meidän valita puolestasi. Lisäksi voit ryhtyä kummiksi niin, että lapsi saa itse valita sinut kummikseen. Lue lisää »

Heräsikö sinulle kysymyksiä tai tarvitsetko apua kummilapsen valinnassa?

chat ja puhelin ikonit

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kummilapsen valinnassa ja vastaa kysymyksiisi.

p. 096 818 300 (arkisin klo 10–15)
asiakaspalvelu@worldvision.fi


 

5 useimmin kysyttyä kysymystä kummiudesta


 

Question & Answer Section
Question
1. Meneekö apu perille?

Käytämme 75,9 % lahjoituksista suoraan äärimmäisessä köyhyydessä elävien lasten ja perheiden auttamiseksi. Kummina kuulet lahjoituksesi vaikutuksista vuosikirjeessä, uutiskirjeissä ja World Vision -lehdessä. Voit myös vierailla kummilapsesi luona itsenäisesti tai järjestämillämme opintomatkoilla. Samalla voit omin silmin todentaa avun perillemenon.

Question
2. Onko lahjoituksellani merkitystä?

Kummin tuella on suuri merkitys. Kummina muutat kummilapsesi elämän pysyvästi. Yhden kummin tuesta hyötyy kummilapsen lisäksi neljä muuta lasta samalla asuinalueella. Lapset saavat mahdollisuuden koulutukseen ja terveydenhoitoon ja aikuiset tukea ja koulutusta. Sinun tukesi sekä mahdollinen yhteydenpitosi kertovat lapselle, että hän on tärkeä ja että toivot hänelle hyvää.

Question
3. Onko lapsi olemassa?

Kaikki kummilapsemme ovat todellisia apua kaipaavia lapsia. Saat kummilapseltasi tervehdyksen pian kummiksi ryhdyttyäsi, ja halutessasi voit aloittaa hänen kanssaan kirjeenvaihdon. Kummilapsesi lähettää sinulle uuden kuvansa kerran vuodessa sekä mahdollisesti myös terveiset videolla. Saat meiltä myös vuosiraportin kummilapsesi kotiseudun kehittymisestä, sekä tietoa siitä, mihin tukesi on käytetty.

Question
4. Miksi kummimaksuni ei mene suoraan lapselle?

Parasta apua ovat kestävät muutokset. Yhden lapsen tai kohteen tukeminen köyhässä yhteisössä tuo välittömän ja hetkellisen avun, mutta ei auta ratkaisemaan pitkän aikavälin ongelmia. Kummitukesi käytetään muutoksiin, jotka parantavat alueen kaikkien lasten elämää ja tulevaisuutta.

Question
5. Mitä kummien tuella saadaan aikaan?

Kummien tuella parannetaan satojen tuhansien lasten elämää kehitysmaissa. Kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä avustustyötä, joka puuttuu köyhyyden juurisyihin ja mahdollistaa pysyvän muutoksen. Edistämme lasten terveyttä, ravitsemusta, koulunkäyntiä ja muita lasten oikeuksia. Koulutamme vanhempia, opettajia ja paikallisia johtajia. Opetamme ihmisiä tunnistamaan omat oikeutensa ja ajamaan niitä yhdessä. Tuemme perheiden toimeentuloa esimerkiksi yrittäjyyskoulutuksella ja pienlainoilla. Suunnittelemme ja työskentelemmme yhdessä paikallisten kanssa alusta alkaen. Muutoksen voima on heissä itsessään.


 

Kuinka lahjoituksesi auttaa?

Lapsia Ruandassa

Koko yhteisö hyötyy

Lahjoituksesi menee kummilapsesi koko kotiseudun hyväksi, jotta kaikki alueen lapset ja perheet saavat tasapuolisesti puhdasta vettä, parempaa terveydenhuoltoa ja koulutusta. 

Kambodzalaiset koulutytöt

Tukesi auttaa oikeaa lasta

Kaikki kummilapsemme ovat todellisia apua kaipaavia lapsia. Seuraamme säännöllisesti kummilapsen ja hänen perheensä hyvinvointia; esimerkiksi sitä, että hän käy koulua ja saa tarvittavat rokotukset.

Ruandalainen yhteisö

Pysyvästi parempi tulevaisuus

Kummien tuella autamme samalla alueella aina 10-15 vuotta, kunnes köyhyyden juurisyyt on ratkottu. Tällöin kummilasten kotiseudulla ollaan valmiita ylläpitämään ja jatkamaan kehitystä itsenäisesti myös poistuttuamme alueelta. 


 


 

Nancy

Kuinka kummius auttaa?

Nancy kertoo millaista oli saada oma kummi, Georgie, ja kuinka hänen tukensa auttoi Nancyn paremman tulevaisuuden alkuun. 


 


 

Susanne

 

"Olen käynyt tapaamassa kummilastani ja nähnyt hänen kylässään perheitä, jotka eivät tiedä mitä söisivät seuraavalla aterialla. World Vision auttaa näitä kaikkein köyhimpiä perheitä esimerkiksi opettamalla kasvien viljelyä ja eläinten hoitoa. Tapasin myös perheitä, joiden äidit olivat aloittaneet oman pienen yritystoiminnan World Visionin tuella ja opastuksella. Näissä perheissä ei enää nähdä nälkää vaan tehdään tulevaisuuden suunnitelmia."

- Susanne, kolmen lapsen kummi


 


 

Käytämme lahjoituksesi vastuullisesti

Käytämme 75,9% varoista kehitysyhteistyöohjelmaan. Tukitoimintoihin kotimaassa käytetään 24,1%, josta viestintään 2,6%, varainhankintaan 15,9% ja yleishallintoon 5,6%. Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Kulupiirakka
Logot